Mej: Sporazum o Bregzitu omogućava Velikoj Britaniji da trguje sa SAD

Izvor: Večernje novosti, 27.Nov.2018, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Sporazum o Bregzitu omogućava Velikoj Britaniji da trguje sa SAD

Sporazum koji je Velika Britanija potpisala sa Evropskom unijom o istupanju iz tog bloka omogućava toj zemlji da potpisuje trgovinske sporazume sa Sjedinjenim Američkim Državama Sporazum koji je Velika Britanija potpisala sa Evropskom unijom o istupanju iz tog bloka omogućava toj zemlji da potpisuje trgovinske sporazume sa Sjedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Američkim Državama, saopštio je danas kabinet britanske premijerke Tereze Mej. Ovo saopštenje je izdato nakon što je američki predsednik Donald Tramp izjavio da bi sporazum o Bregzitu mogao da omete trgovinu između Velike Britanije i SAD, prenosi Rojters. "Politička deklaracija koju smo usaglasili sa EU je veoma jasna - imaćemo nezavisnu trgovinsku politiku tako da Velika Britanija može da potpisuje trgovinske sporazume sa zemljama širom sveta - uključujući SAD", rekla je portparolka premijerkinog kabineta.PROČITAJTE JOŠ: Mej pokušava da ubedi skeptične Britance u njen dogovor o Bregzitu Britanija je, navela je, već postavila temelje "ambicioznog sporazuma sa SAD kroz zajedničke radne grupe, koje su se do sada sastale pet puta".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Plan o Brexitu mogao bi ugroziti trgovinski sporazum SAD i Britanije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2018

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi sporazum o Brexitu britanske premijerke Tereze Mej mogao ugroziti trgovinski sporazum između te dve zemlje, prenosi BBC. Američki predsednik je novinarima rekao da sporazum o povlačenju "zvuči kao velika stvar za EU" i podrazumeva da Britanija možda...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.