Mej: Potrebno vreme za dogovor s EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Potrebno vreme za dogovor s EU

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas pred parlamentarcima da joj je potrebno "vreme" da razmotri sa Evropskom unijom izmene sporazuma o razlazu koji bi bio prihvatljiv za Parlament.

"Pošto smo se dogovorili sa Evropskom unijom o nastavku pregovora (o Bregzitu), sada nam je potrebno vreme da završimo ovaj proces", rekla je Mej poslanicima.

Britanski parlament treba u četvrtak da glasa o narednim potezima u okviru Bregzita.

Britanija treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napusti Evropsku uniju 29. marta. Parlament je međutim odbacio dogovor koji je sa Unijom postigla Tereza Mej.

Premijerka traži od Unije da uvede neke izmene koje se odnose na sporni deo oko "bekstop" zaštitne mere za granicu između Irske i Severne Irske da bi dogovor mogao da bude prihvatljiv za britanske poslanike, ali je naišla na otpor Unije.

Bez tog dogovora može da dođe do haotičnog izlaska Britanije iz Evropske unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.