Mej: Britanski predlog jedini ozbiljan

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Britanski predlog jedini ozbiljan

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas u Salcburgu da je njen plan za Bregzit "jedini ozbiljan i kredibilan" predlog u opticaju.

Francuski predsednik Emanuel Makron je nešto ranije danas rekao da britanski predlog nije prihvatljiv.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk juče je izjavio da plan u nekim tačkama, pre svega budućih ekonomskih odnosa i irske granice, mora biti promenjen.

Lideri EU su se okupili u Salcburgu da bi pokušali da nađu izlaz iz ćorsokaka u koji su zapali pregovori o izlasku Velike Britanije iz EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lideri EU: Tanak napredak oko imigracije i Bregzita

Izvor: Beta, 20.Sep.2018

Lideri Evropske unije su se na nezvaničnom zasedanju u Salcburgu približili načelnom dogovoru da se povećanjem granične službe i obalske straže EU na deset hiljada pripadnika osetnije spreči ilegalna imigracija, dok su za nagodbu s Londonom o izlasku Velike Britanije iz EU ukazali da je nužno...

Nastavak na Beta...

Britanski mediji: Tereza Mej ponižena u Salcburgu

Izvor: Beta, 21.Sep.2018, 10:47

Plan za Bregzit britanske premijerke Tereze Mej praktično je pocepan pošto ga je EU odbila na samitu koji su britanski mediji označili kao "poniženje".Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk na samitu u Salcburgu juče je otvoreno rekao da delovi britanskog plana "jednostavno neće funkcionisati",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.