Mej: Ako ne bude dogovora sa EU, neće biti smak sveta

Izvor: RTS, 28.Avg.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Ako ne bude dogovora sa EU, neće biti smak sveta

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da "neće biti smak sveta" ukoliko Britanija ne postigne dogovor sa Evropskom unijom o Bregzitu.
Ministar finansija Velike Britanije Filip Hamond rekao je da je Tereza Mej u suštini ponovila izjavu direktora Svetske trgovinske organizacije da izlazak Britanije iz EU bez govora "neće biti lagana šetnja", ali da neće biti ni smak sveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Mejova je dodala da se vlada sprema za scenario u kom neće biti dogovora sa EU, jer, kako kaže, za sada ne znaju kakav će biti ishod pregovora.
Britanska premijerka je dala izjavu pre nego što se uputila u Afriku, gde planira da pojača trgovinsku razmenu sa Britanijom uoči Bregzita, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tereza Mej: Ako ne bude dogovora sa EU, nije smak sveta

Izvor: B92, 28.Avg.2018

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila da "neće biti smak sveta", ukoliko Britanija ne postigne dogovor sa Evropskom unijom o Bregzitu.

Nastavak na B92...

Britanija napušta EU, ali "osvaja" novi kontinent

Izvor: B92, 28.Avg.2018

Kejptaun -- Britanska premijerka Tereza Mej, koja je počela posetu afričkom kontinentu, obećala je da će Britanija postati najveći investitor u Africi od razvijenih zemalja.."Posvećena sam Africi i tome da britanska vlada koristi svaki instrument za pružanje podrške partnerstvima i idejama koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.