Međuvladina konferencija EU–Srbija 27. juna u Briselu

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međuvladina konferencija EU–Srbija 27. juna u Briselu

Međuvladina konferencija na kojoj će Srbija načiniti novi korak u pristupnim pregovorima sa EU održaće se 27. juna, rečeno je "Tanjugu" u Savetu u Briselu.
U Savetu najavljuju da će se nakon Međuvladine konferencije i otvaranja poglavlja, u 18 časova održžati konferencija za novinare komesara za pristupne pregovore Johanesa Hana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ministarke za evrointegracije u Vladi Srbije Jadranke Joksimović.

Srbija trenutno ima četiri poglavlja koja su spemna za otvaranje, a najduže se radi i najviše saglasnosti ima poglavlje 9 koje se odnosi na finansijske usluge.
Skidanjem Srbije sa "sive liste" Međunarodnog tela za borbu protiv pranja novca ispunjeni su svi uslovi za otvaranje poglavlja 9 u pregovaračkom procesu sa EU.
Srbija je do sada od 35 pregovaračkih poglavlja otvorila 16 od kojih su dva privremeno zatvorena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.