Masakr nad Srbima, kršenje Ustava RS kao i pomoć teroristima UĆK- EU smatra uspešnim

Izvor: KMnovine.com, 09.Feb.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr nad Srbima, kršenje Ustava RS kao i pomoć teroristima UĆK- EU smatra uspešnim

U Briselu je nešto posle osam počeo trojni deo dijaloga Beograd-Priština i trenutno sve tri strane nastoje da svedu šta je do sada urađeno i šta su ključne teme na koje treba da se usredsrede danas i ubuduće, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.




Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras u Briselu bilateralni sastanak sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini u sklopu dijaloga Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i Prištine.

Mogerinijeva se prethodno odvojeno sastala sa takozvanim "premijerom" Šiptara sa KiM, Isom Mustafom.

Očekuje se da će nakon bilateralnih sastanaka početi i zajednički susret.

Mogerini je najavila nastavak dijaloga "o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine" i susret premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom ilegalne separatističke "vlade" Isom Mustafom. "Nadam se da će večerašnji sastanak biti zaključen (po neprijatelje Srbije) pozitivnom ocenom", rekla je Mogerini koja je istakla da će prvi sastanak Vučića i Mustafe biti veoma važan, dodajući u obraćanju novinarima da je "EU uspešno posredovala" u dijalogu Beograda i Prištine prethodnih godina.

Bestidnost se ogleda u tome što takozvana "pravna tvorevina" Evropska unija kršenje i nepoštovanje ustavnog poretka Srbije, koju je bombardovala zarad otimanja Kosova i Metohije i pomoći šiptarskim teroristima, uz podsticanje na neviđena zverstva nad Srbima, to danas naziva - uspešnim delovanjem.

Ona je izrazila uverenje da će i uz njeno posredovanje dijalog i ubuduće biti - uspešan.

Portparolka Mogerinijeve Maja Kocijančič izjavila je uoči večerašnje runde dijaloga "o normalizaciji odnosa" Beograda i Prištine da EU pre svega očekuje napredak u primeni Briselskog sporazuma. "Za nas je najvažnije da se sporazum primeni", rekla je Kocijnčič novinarima u Briselu, podsećajući da će ovo biti prvi susret predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića sa šiptarskim takozvanim "premijerom" nepriznatog "Kosova", Isom Mustafom.

Vučić se ranije danas sastao i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje. Da li je tom prilikom primio nove instrukcije ili pak neka druga "motivaciona sredstva" za sada ne znamo.

Tanjug, KM Novine

Pripremile: KM Novine

Zaštićeno © 2014 - 2015 / KM Novine / Sva prava na autorski materijal zaštićena!
Preuzimanje i upotreba sadržaja dozvoljena jedino uz pravilno navođenje izvora / www.kmnovine.com


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Počeo trilaterni sastanak

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2015, 00:08

BRISEL - U Briselu je večeras počeo dijalog Beograda i Prištine kojim posreduje visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini...Trilateralni sastanak počeo je nešto prije 22.00 časa...Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je na početku dijaloga...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.