Izvor: Luftika.rs, 01.Apr.2024, 08:51

Marihuana je od danas legalna u Nemačkoj za ličnu upotrebu

Marihuana za ličnu rekreativnu upotrebu od danas, 1. aprila je legalna u Nemačkoj.
U Nemačkoj je od danas dozvoljeno da stariji od 18 godina kupuju kanabis, maksimalno do 25 grama dnevno, preko neprofitnih udruženja. Takođe je sada moguće uzgajati do tri biljke za ličnu upotrebu.
U Evropskoj uniji, Malta je bila prva zemlja koja je krenula tim putem, zatim Luksemburg, a sada Nemačka. U drugim delovima sveta, Urugvaj i Kanada su retki primeri zemalja koje su legalizovale marihuanu.
Suprotno popularnom verovanju, prodaja i konzumiranje hašiša i marihuane nisu legalni u Holandiji, ali se tolerišu posebno u takozvanim kofi-šopovima (coffee shops)....

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Legalizovana upotreba marihuane u Nemačkoj: Od 1. jula biće moguće kupiti travu preko „kanabis klubova“

Izvor: Danas, 01.Apr.2024

Nemačka je danas postala najveća zemlja Evropske unije koja je legalizovala rekreativnu upotrebu kanabisa, uprkos prigovorima opozicionih političara i medicinskih udruženja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.