Manje od polovine Hrvata smatra da je ulazak u EU dobar

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje od polovine Hrvata smatra da je ulazak u EU dobar

Oko 45,1 odsto građana Hrvatske misli da je ulazak zemlje u EU dobar, njih 26,6 odsto smatra da je podjednako dobar i loš, a 25, 6 odsto građana smatra da je loše ući u EU, rezultati su istraživanje koje je dve sedmice uoči izbora za Evropski parlament sprovela agencija Ipsos Puls za Dnevnik Nove TV.

Istraživanje je sprovedeno od 27. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 29. marta na uzorku od 802 ispitanih.

Na pitanja da li ih interesuje šta se dešava u EU, 57,3 odsto građana odgovorilo je potvrdno, njih 40,8 odsto to ne interesuje, a 1,8 odsto nema stav oko toga.

Građani smatraju da su dobre stvari kod ulaska Hrvatske u EU prednost studiranja u inostranstvu (76 odsto), lakše nalaženje posla u zemljama EU

(72 odsto), lakše kupovanje i putovanje u zemlje EU (65 odsto), brže rešavanje sudskih sporova (59 odsto), kupovanje automobila po nižoj ceni (52 odsto), bolja administracija (46 odsto), i smanjenje kamata na kredite (41 odsto).

S druge strane, građani se plaše da će ulaskom u EU poskupeti hrana i druge namirnice (45 odsto), da će se povećati cena nekretnina (35 odsto) i da će teže naći posao u Hrvatskoj jer će tržište biti otvoreno za celu EU (32 odsto).

Povezane vesti: Hrvatska je u problemima, biće sledeća glavobolja EU Hrvatska u EU bez "prošeka" Slovenija: Zakon o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora već u proceduru Grubješić: Datum Srbiji i članstvo Hrvatskoj za stabilan region Josipović i Lukšić o napretku Crne Gore ka EU i NATO

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hrvati nisu oduševljeni što ulaze u EU

Izvor: Mondo, 31.Mar.2013, 04:47

Oko 45,1 odsto građana Hrvatske misli da je ulazak zemlje u EU dobar, njih 26,6 odsto smatra da je podjednako dobar i loš, a 25, 6 odsto građana smatra da je loše ući u EU...Ovo su rezultati istraživanja koje je dve nedelje uoči izbora za Evropski parlament sprovela agencija Ipsos Puls za Dnevnik...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.