Mandić: Nadam se da će Crna Gora biti sledeća članica EU

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 00:30

Mandić: "Nadam se da će Crna Gora biti sledeća članica EU"

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je danas da se nada da će Crna Gora biti prva naredna članica EU.

Govoreći na prijemu, povodom Dana parlamentarizma, odnosno dana kada se obeležava 117 godina parlamentarizma u Crnoj Gori, on je podsetio da je, kada je izabran za predsednika parlamenta Crne Gore, rekao da je ono za šta će se zalagati pomirenje, pošto je dijalog ''ključ za evropsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budućnost Crne Gore'', prenosi RTCG.

''Unapređenje rada parlamenta je stalan trend. Daću doprinos da se kvalitet rada u parlamentu poboljša. Inkluzivnost će se dodatno širiti, svi moramo dati dopisnos da se građanima omogući lepši i bolji život u ovim izazovnim vremenima", rekao je Mandić.

On je dodao da poslanici u skupštini te zemlje treba da ''streme konsenzusu''. Dan parlamentarizma obeležava se kao datum kada je 1906. na Cetinju konstituisana prva Narodna skupštian Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mandić: Nadam se da će Crna Gora biti prva naredna članica EU

Izvor: Blic, 11.Nov.2023

Predsednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić izjavio je, povodom obeležavanja Dana parlamentarizma, da najlepše reči u parlamentarnom životu treba da budu dogovor i konsenzus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.