Mali: Rusi zainteresovani za PKB

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Feb.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Rusi zainteresovani za PKB

BEOGRAD - Ruski investitori zainteresovani su za privatiziciju PKB-a, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali, koji veruje da je taj poljoprivredni kombinat interesantan i za investitore iz drugih zemalja.

Mali je u izjavi Tanjugu rekao da je prošle godine, kada su uvedene sankcije EU prema Rusiji, ta zemlja izrazila zainteresovanost da kupuje što više proizvoda iz Srbije, posebno poljoprivrednih i prehrambenih.

"To su aktivnosti koje teku već >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << nekoliko meseci unazad, a s obzirom da je PKB u procesu privatizacije, oni su izrazili zainteresovanost da učestvuju u tom procesu kako bi sebi stvorili bazu za izvoz, ne samo poljoprivrednih, nego i mlečnih proizvoda u Rusiju", rekao je Mali.

On je podsetio da se krenulo sa privatizacijom PKB-a i da očekuje da će do polovine godine biti raspisan javni poziv za potencijalne investitore, a u međuvremenu se radi na sređivanju imovinsko-pravnih odnosa.

"Mislim da će PKB, bar taj poljoprivredni deo, biti interesantan za veći broj investitora, a ne samo za investitore iz Rusije", zaključio je Mali.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.