Mali: Obrenovac je danas i lepši i bolji

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Obrenovac je danas i lepši i bolji

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas u Obrenovcu da je ovaj grad pre godinu dana bio grad bez budućnosti, a da je danas domaćin 320 učenika iz cele Srbije koji učestvuju na sportskim turnirima i slave Dan Evrope.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Mali je zajedno sa evropskim komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i ministrom prosvete Srđanom Verbićem posetio srednju Poljoprivredno-hemijsku školu u Obrenovcu, obnovljenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sredstvima EU, gde se u sklopu obeležavanja Dana Evrope održavaju turniri u odbojci i košarci.

"Ova škola je bila prošle godine bukvalno pod vodom, ovde su plivale ribe, a danas učenici koji učestvuju na turnirima kroz sport vraćaju veru u život u Obrenovcu", rekao je Mali novinarima.

Komesar Han i obrenovački đaci

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han posetio je obrenovačku Poljoprivredno-hemijsku školu, koja je rekonstruisana sredstvima EU i otvorio sportsko takmičenje u odbojci i košarci zajedno sa Verbićem i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim. Ceremoniji su prisustvovali i direktor vladine Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je zahvalio svima, uključujući i Delegaciju EU u Srbiji, za sve što je učinjeno u obnovi Obrenovca primetivši da grad izgleda i lepše i bolje nego ranije.

Mali je podsetio Hana da je Beograd pre dve sedmice bio domaćin Samita gradonačelnika.

"Beograd je evropska prestonica, bili smo domaćini Samita gradonačelnika, a moja poruka vama je da ćemo istrajati na našem putu da uđemo u EU", rekao je Mali.

Verbić je rekao da posle prošlogodišnjih poplava i obnove obrenovačkih škola, đaci iz te opštine više ne moraju da gledaju u Beograd i druge gradove kako bi nastavili školovanje, jer školovanje u Obrenovcu ima svetlu budućnost.

"Današnja manifestacija i sportsko takmičenje je najbolji mogući marketing za škole u Obrenovcu. Đaci sada ne moraju da gledaju put Beograda ili ka drugim destinacijama kako bi mogli da nastave svoje školovanje. Školovanje u Obrenovcu ima svetlu budućnost", poručio je Verbić.

On je nakon obilaska srednje Poljoprivredno-hemijske škole u Obrenovcu, podsetio koliko je u prošlogodišnjim poplavama voda nadošla i uništila školske objekte.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je zahvalio svim nastavnicima, zaposlenima i donatorima za sve što su uradili kako bi škole bile spašene i obnovljene.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali i Johanes Han povodom Dana Evrope u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 07.Maj.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i komesar za proširenje EU Johanes Han obišli su Srednju poljoprivredno-hemijsku školu u Obrenovcu u kojoj se od 7. do 9. maja povodom Dana Evrope održava takmičenje u odbojci i košarci.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.