Makron će sazvati krizni sastanak u petak usred nereda u Francuskoj

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2023, 11:41

Makron će sazvati krizni sastanak u petak usred nereda u Francuskoj

Francuski predsednik Emanuel Makron sazvaće krizni sastanak u petak usred talasa mafijaškog nasilja koji je zahvatio Francusku nakon što je policija ubila 17-godišnjeg vozača, javio je BFM.
Očekuje se da će sednica Međuresornog kriznog štaba održati u 13.00 časova u petak, saopštio je TV kanal. Prema BFM-u, Makron, koji je u Briselu na samitu EU od četvrtka, „možda će morati da skrati svoj boravak u belgijskoj prestonici i vrati se u Francusku pre nego što se samit završi“. Nakon incidenta u kojem je 27. juna policajac ubio 17-godišnjaka koji je vozio mercedes, izbili su neredi u pariskom predgrađu Nanter, koji su se kasnije proširili na druge opštine i veće gradove kao što su Tuluz i Lion. Samo u noći 28. juna izgorelo je nekoliko desetina policijskih automobila, zapaljene policijske stanice i upravne zgrade, a oštećene su obrazovne ustanove. Sinoć je 40.000 policajaca i žandarmerije bilo uključeno u nastojanje da se nemiri uguše. Jedinice specijalnih snaga, oklopna vozila i helikopteri patroliraju ulicama u nizu gradova.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.