Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Velika Britanija ne može da zadrži potpuni pristup tržištu EU

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Velika Britanija ne može da zadrži potpuni pristup jedinstvenom tržištu Evropske unije (EU) ako ne prihvati osnovne evropske principe, uključujući slobodu kretanja i jurisdikciju sudova EU.

Velika Britanija će nesumnjivo postići sporazum o jedinstvenom odnosu sa EU pre nego što sledeće godine napusti Uniju, ali taj sporazum mora da bude u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << skladu sa pravilima EU, rekao je Makron za Bi-Bi-Si (BBC).

"Da biste dobili puni pristup jedinstvenom tržištu morate da doprinesete budžetu i prihvatite 'četiri stuba' članstva u EU", kazao je francuski predsednik.

Njegov stav nije u skladu sa pozicijom nekih pristalica Bregzita koji žele da povrate kontrolu nad imigracijom u EU i ukinu jurisdikciju sudova EU, a da zadrže pristup jedinstvenom tržištu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Britanija ne može puni pristup tržištu EU

Izvor: B92, 20.Jan.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da Velika Britanija ne može da zadrži potpuni pristup jedinstvenom tržištu EU ako ne prihvati osnovne evropske principe..Velika Britanija će nesumnjivo postići sporazum o jedinstvenom odnosu sa EU pre nego što sledeće godine napusti Uniju, ali taj sporazum...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.