Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: EU mora da se promijeni

DAVOS - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu da Evropska unija ove godine mora da se reformiše.

Kako kaže, samo tamo će moći da se nadmeće s velikim silama poput Kine i SAD.

Makron je rekao da "ambicioznijim" članicama EU treba omogućiti brže kretanje ka većoj integraciji, čak i ako druge članice ne žele da se pridruže.

"Manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ambiciozni ne treba da blokiraju ambicoznije u prostoriji", naveo je francuski predsjednik.

On je dodao da zemlje koje koriste evro moraju da se dogovore o "jačem" i "pravednijem" sistemu, a da članice Eu treba da koordiniraju svoje poreske politike jer će "u suprotom talenti nestati".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Macron u Davosu: Francuska se vratila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2018

Francuski predsjednik Emmanuel Macron (Emmanuel Macron) poručio je svjetskim poslovnim liderima na ekonomskom forumu u Davosu da se Francuska vratila kao moćna evropska kuća pod njegovom reformskom vladom. "Francuska se vratila u srce Evrope" rekao je Macron na engleskom na početku govora koji se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.