Izvor: Blic, 11.Feb.2022, 21:08

Majka joj je preminula do raka, najveći strah joj je bio da ISTA SUDBINA NE ZADESI I ĆERKU: Ena iz Novog Sada je sa 13 godina primila vakcinu protiv bolesti koja KOSI ŽENE PO SRBIJI, a koja u EU ne postoji

Vakcina protiv humanog papiloma virusa koji je u najvećem broju slučajeva izazivač raka grlića materice biće dostupna besplatno građanima Srbije od aprila ove godine. Budući da se ona za razliku od većine razvijenih zemalja sveta i EU kod nas naplaćivala stručnjaci se nadaju da je to bio jedini razlog zbog koga je bio slab odziv roditelja da vakcinišu svoju decu jer je za sprečavanje nastanka bolesti najbolje da se mladi vakcinišu u dobi između 9 i 14 godina odnosno pre stupanja u polne odnose.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.