Maduro Mogerinijevoj: Venecuela nije kolonija EU, u Venecueli vladaju Venecuelanci

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro Mogerinijevoj: Venecuela nije kolonija EU, u Venecueli vladaju Venecuelanci

Mobilizacija narodne vlasti da u nedelju učestvuje u simulaciji izbora za Nacionalnu ustavotvornu skupštinu znači oživljavanje nade u narodu koji želi mir, ukazao je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

„Ponovo se budi i rađa bolivarska nada, vera naroda u otadžbinu i njenu Revoluciju. Ono ima razlog za postojanje i ima ime i prezime. Nacionalna ustavotvorna skupština je nada naroda koji želi mir”, rekao je šef države u izjavi koju je iz Palate Miraflores u Karakasu prenela Televizija Venecuele.

„Snaga koju je narod Venecuele pokazao je pokretačka, gigantska i znam da će se 30. jula u Venecueli dogoditi čudo, čudo zvano Nacionalna ustavotvorna skupština. Čudo mira, nade i života”, dodao je venecuelanski lider tokom radnog sastanka sa Komisijom Nacionalne ustavotvorne skupštine.

S tim u vezi, naglasio je da će proces, u kom će biti izabrani njeni članovi predstojećeg 30. jula, omogućiti učvršćivanje nezavisnosti i suvereniteta otadžbine suočene sa konstantnim napadima imperijalističkih faktora.

„Ovo je ustavotvorna skupština za nezavisnost i suverenitet. I ne zanima nas šta kaže Evropa. Ovo je zemlja oslobodilaca Amerike”, ukazao je Maduro.

Usput je odbacio izjave ministra spoljnih poslova EU Federike Mogerini i okarakterisao ih kao uplitanje u unutrašnja pitanja države.

Ona je njegovoj zemlji pripretila sankcijama ukoliko dođe do sazivanja Ustavotvorne skupštine koja je predviđena članom 347, Ustava Venecuele.

„Venecuela je slobodna i suverena država i niko joj neće izdavati naređenja. U Venecueli vladamo mi, Venecuelanci. Venecuela nije kolonija EU. Ustavotvorna skupština nije samo u službi mira, već i nezavisnosti, suvereniteta i narodnog ponosa”, podvukao je predsednik Maduro.

Sa druge strane, osudio je ponašanje privatnih medija koji potenciraju „plebiscit” koji je u nedelju organizovala i sprovela ekstremistička opozicija.

Fakti, AVN

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.