Maduro: Ambasador EU dužna da u roku od 72 sata napusti zemlju

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2020, 14:43

Maduro: Ambasador EU dužna da u roku od 72 sata napusti zemlju

Ambasador Evropske unije u Venecueli Izabel Brilante Pedrosa dužna je da u roku od 72 sata napusti zemlju, nakon što je Brisel pojačao sankcije protiv Karakasa. To je naložio predsednik Venecuele Nikolas Maduro. Maduro je kritikovao odluku Brisela da proširi sankcioni spisak protiv više venecuelanskih zvaničnika.
„Odlučio sam da ambasadoru EU u Karakasu dam 72 sata da napusti zemlju. Dosta je kolonijalizma Evrope“, rekao je Maduro. Savet EU je proširio spisak venecuelanskih zvaničnika protiv kojih su uvedene sankcije. U spisak je uneto još 11 lica i sada ih ukupno ima 36. Odluka da se spisak proširi doneta je zbog, kako se navodi, „njihove uloge i odluka koje podrivaju demokratiju i prvenstvo zakona u Venecueli“. Savet EU doneo odluku da produži sankcije protiv Rusijehttps://t.co/DnIt3r3UjF
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 30, 2020 Sankcije podrazumevaju zabranu putovanja i blokiranje finansijskih sredstava. „Ove mere usmerene su protiv određenih lica i ne odnose se na čitavo stanovništvo. EU nastavlja saradnju u cilju mirne demokratske normalizacije u Venecueli uz održavanje verodostojnih izbora“, navodi se u obrazloženju Saveta EU. Brisel je uveo sankcije protiv Venecuele u novembru 2017. godine. One obuhvataju embargo na izvoz oružja, zabranu putovanja i blokiranje finansijskih sredstava čitavog niza venecuelanskih zvaničnika.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.