Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2011, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska u potpunosti podržava procese koji se odvijaju na Kosovu

23.12.2011. -

Mađarska u potpunosti podržava procese koji se odvijaju na Kosovu i nada se da će se u budućnosti sve balkanske zemlje priključiti Evropskoj Uniji, to je danas izjavio u Prištini predsednik Mađarske Pal Šmit. U toku susreta sa predsednicom samoproglašene republike Atifetom Jahjagom Šmit je rekao da se odnosi Mađarske i Kosova „uspešno razvijaju, ipak još mnogo treba učiniti u tom pravcu". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Mađarski predsednik je takođe izjavio da „Priština mora da ispuni sve zadatke i da sprovede sve reforme koje su uslov za učlanjenje u EU". To se odnosi i na ostale balkanske zemlje, naglasio je mađarski predsednik, rekavši da je Budimpešta spremna da u tome da svu neophodnu podršku.

Atifete Jahjaga je sa svoje strane rekla da „su odnosi između Kosova i Mađarske veoma dobri". „Mi aktivno sarađujemo na proširenju saradnje u svim oblastima, uključujući ekonomiju, kulturu, obrazovanje, nauku i tehnologije", - naglasila je Jahjaga.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev računa na korake u susret dijalogu o PRO i radu po novom Sporazumu o evropskoj bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2011

23.12.2011. -..Ruski predsednik Dmitrij Medvedev računa na korake u susret dijalogu o PRO i radu po novom Sporazumu o evropskoj bezbednosti. „Našu spoljnu politiku treba da diktira razvoj geopolitičke situacije, potreba da se osigura bezbednost zemlje i partnerski odnosi s drugim državama u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.