Mađarska protiv otvaranja koridora za izbeglice

Izvor: RTS, 21.Okt.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska protiv otvaranja koridora za izbeglice

Većina Evropljana podržava mere mađarske vlade u vezi sa migrantskom krizom, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban. Mađarska ne podržava nijedan predlog za otvaranje koridora na svojoj zatvorenoj južnoj granici za izbeglice koje pokušavaju da uđu u EU, kaže Zoltan Kovač.
Orban je, pred početak kongresa Evropske narodne partije, rekao je da je Šengen preimućstvo koje mora biti zaštićeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i naglasio da nije sigurno da će Mađarska otvoriti "zelenu" granicu sa Hrvatskom, jer je njen cilj da odbije migrante, prenosi Tanjug.

Premijer Mađarske tvrdi da bi migrantska kriza mogla potencijalno da uništi Evropu.
On je naveo da bi kriza mogla da pocepa Evropu i Mađarska želi da je zaštiti.
Orban je dodao da Mađarska, takođe, mora uzeti u obzir međunarodne sporazume, jer se Evropa temelji na vladavini prava, pa bi nepoštovanje pravila moglo dovesti do haosa.
Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač istakao je da Mađarska ne podržava nijedan predlog za otvaranje koridora na svojoj zatvorenoj južnoj granici za izbeglice koje pokušavaju da uđu u EU.
Zoltan je nakon sastanaka šefova policije Mađarske, Hrvatske, Austrije i Slovenije u Beču, rekao da su se četiri zemlje složile da bi kriza sa izbeglicama mogla da bude rešena ojačavanjem granice između Turske i Grčke i angažovanjem međunarodnih graničnih patrola, što bi trebalo da odobre i Turska i Grčka, prenosi agencija MTI.
Kovač je naglasio da šefovi policija pomenute četiri zemlje nisu ni razgovarali o mogućnosti otvaranja koridora za izbeglice. 
Kovač ističe da je Mađarska poslednjih meseci u unapređenje zaštite svoje granice uložila više od 250 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.