Mađarska protiv amandmana na budžet EU o dodatnoj pomoći Ukrajini — Orban

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2023, 21:50

Mađarska protiv amandmana na budžet EU o dodatnoj pomoći Ukrajini — Orban

 
Mađarska je protiv amandmana na budžet Evropske unije koje je izradila Evropska komisija za pružanje dodatne pomoći Ukrajini, izjavio je u utorak premijer Viktor Orban tokom konsultacija sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, kao i kolegama iz Belgije, Luksemburga, Slovačke, Hrvatske i Švedske.
„Predlog Evropske komisije o izmenama i dopunama budžeta je neozbiljan i ne dolazi u obzir. Ne može se pristati na nameru Brisela da Ukrajini pruži pomoć od još 50 milijardi evra“, napisao je on na svom Fejsbuku. Premijer je ukazao na nedostatak informacija o korišćenju sredstava EU koja su poslata Ukrajini. „Brisel traži više sredstava od država članica za pokriće budžetskog deficita EU izazvanog rastom kamatnih stopa na prethodna zajednička zaduživanja, ali nastavlja da zadržava novac zbog Mađarske i Poljske“, naglasio je on. Orban takođe smatra da Evropska unija, „umesto da zaustavi tajnu imigraciju, želi da izdvoji nove milijarde za dovlačenje ilegalnih migranata u Evropu”.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.