Mađarska protiv NGO i na evropskom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska protiv NGO i na evropskom nivou

Mađarska je na, sastanku ministara inostranih poslova EU u Luksemburgu, pozvala EU da zaustavi finansiranje nevladinih organizacija koje podrivaju suverenitet zemalja kao što su Izrael i Egipat ili države koje doprinose ilegalnim migracijama, prenosi briselski portal Euroaktiv.

Takav poziv na jučerašnjem sastanku nije iznenađujući s obzirom da je ova država i na unutrašnjem planu "u ratu" sa Dzorzdom Sorošem i nevladinim organizacijama koje pomažu migrantima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi portal.

Takozvani zakon "Stop Soros Bill" predviđa zatvorske kazne za one koje redovno obezbeđuju sredstava takvim organizacijama.

Ovaj potez Mađarske ukazuje i na dobre odnose između mađarskog premijera Viktora Orbana, izraelskog Benjamina Netanjahua i egipatskog Abdela Fatah El-Sisija, koji takođe pokušavaju da se obračunaju sa nevladinim organizacijama koje kritikuju aktuelnu politiku u tim državama.

Nedavna poseta Netanjahua Budimpešti otkrila je da će on uputiti EU sličan poziv, navodi Euroaktiv.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAT NA EVROPSKOM NIVOU! Mađarska traži da EU ne da pare za NVO koje podrivaju suverenitet država!

Izvor: Kurir, 16.Okt.2018

LUKSEMBRUG  - Mađarska je na sastanku ministara inostranih poslova EU u Luksemburgu pozvala Brisel da zaustavi finansiranje nevladinih organizacija koje podrivaju suverenitet zemalja kao što su Izrael i Egipat ili države koje doprinose ilegalnim migracijama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.