Mađarska blokirala novu tranšu EU za vojsku Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2023, 22:33

Mađarska blokirala novu tranšu EU za vojsku Ukrajine

Mađarska nije odobrila isplatu sljedeće tranše vojne podrške Ukrajini u okviru Europskog instrumenta mirovne pomoći (EPF), objavio je 16. maja ured portparola Vlade. EPF, uspostavljen 2021. godine, je izvanbudžetski instrument usmjeren na jačanje sposobnosti EU da spriječi sukobe, izgradi mir i ojača međunarodnu sigurnost. "Mađarska se ne slaže s činjenicom da Evropska unija zajedno s drugim postojećim alatima koristi EPF samo za Ukrajinu jer to ne dopušta usmjeravanje dovoljno...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mađarska blokirala novu tranšu pomoći državama EU za slanje oružja Ukrajini PolitikaVestiSvetEU-Ukrajina

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2023, 14:26

Mađarska odbija deblokiranje nove tranše od 500 miliona evra iz Evropskog mirovnog fonda za nadoknadu za oružje koje su zemlje članice Evropske unije isporučile Ukrajini, saopštilo je nekoliko delegacija u Briselu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.