MSP RF: Planovi EU za stvaranje kontrapropagandnog medija nisu u skladu sa slobodom govora

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP RF: Planovi EU za stvaranje "kontrapropagandnog" medija nisu u skladu sa slobodom govora

12.01.2015. -

Planovi EU za stvaranje "kontrapropagandnog" medija na ruskom jeziku nisu u skladu sa shvatanjem slobode govora, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Aleksej Meškov.

"Rusija se uvek pozitivno odnosila prema slobodi govora. Ipak, namera EU da stvori neku vrstu kontrapropagandnog kanala, teško da odgovara tom shvatanju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kazao je ruski diplomata.

Ranije, šef diplomatije Latvije Edgar Rinkjevič izjavio je da Riga pokušava da ubedi EU da izdvoji sredstva za stvaranje evropskog kanala na ruskom jeziku, prenose RIA Novosti.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: Flickr.com/Arthur Kantemirov/cc-by-nc    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Letonija predlaže alternativu ruskoj TV propagandi

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Jan.2015

Letonija namerava da pokretanjem nezavisnih i kvalitetnih medija na ruskom jeziku, uključujući TV kanal na ruskom, odgovori na propagandu Rusije, najavili su zvaničnici te zemlje koja je 1. januara preuzela predsedavanje EU. Ruski je maternji jezik 40% stanovnika Letonije koji redovno prate ruske...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.