MSP Francuske: Evropska unija nije spremna da primi Ukrajinu u članstvo

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Francuske: Evropska unija nije spremna da primi Ukrajinu u članstvo

10.06.2014. -

Po mišljenju ministra spoljnih poslova Francuske Lorana Fabijusa Evropska unija nije spremna da primi u svoje članstvo Ukrajinu. Šef francuskog spoljnopolitičkog resora rekao je da Kijev treba da održava dobre odnose kako sa EU, tako i sa Rusijom.

Francuska je saopštila da EU nije spremna da primi Ukrajinu u svoje članstvo. Izjava Lorana Fabijusa data televizijskom kanalu i-tele pokopala je sve nade novog ukrajinskog predsednika da će uspostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tesne veze sa Evropom, prenosi Ino TV.

„Ukrajinski predsednik Petar Porošenko na svojoj inauguraciji održao je suviše proevropski govor. Pre nego što su članice EU izrazile želju da prime Ukrajinu. Porošenko smatra da sporazum o asocijacijisa EU predstavlja prvi korak za ulazak u EU. Ali tokom pregovora sa našim evropskim partnerima većina njih očigledno nije delila taj Porošenkov stav. To je tačno“, izjavio je ministar spoljnih poslova Francuske.

Fabijus je ubeđen da Ukrajina mora da održava dobre odnose sa Rusijom i EU istovremeno.

U subotu je predsednik Ukrajine Petar Porošenko pokazao želju da stupi u EU i ponovo uspostavi veze sa Rusijom. Osim toga predsednik Francuske Fransoa Oland pohvalno je reagovao na kratki susret ruskog i ukrajinskog lidera Vladimira Putina i Petra Porošenka u Francuskoj. Prema njegovim rečima to je možda značilo deeskalaciju konflikta između dva suseda.

Treba naglasiti da je ranije na sličan način govorila i lider francuske partije Nacionalni front Marin Lepen. Po mišljenju ove političarke Ukrajina neće postati član EU, između ostalog i zbog niskog niova ekonomskog razvoja, a EU je u velikoj meri isprovocirao konflikt u Ukrajini.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: East News    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.