MOJ CILJ JE DA TO BUDE SVEČAN ČIN, DAN POMIRENJA CRNE GORE! Milatović uskoro odlučuje o mestu inauguracije

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 00:17

"MOJ CILJ JE DA TO BUDE SVEČAN ČIN, DAN POMIRENJA CRNE GORE!" Milatović uskoro odlučuje o mestu inauguracije

Milatović je rekao da je prioritet u međunarodnoj politici učlanjenje Crne Gore u EU.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će se o mestu održavanja njegove inauguracije konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i da će odluka biti doneta narednih dana.

Milatović je, na konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Švedske Tobiasom Bilstremom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kazao da želi da nakon velike pobede na izborima, Crna Gora dobije mirnu inauguraciju kakva, dodaje on, i dolikuje toj pobedi, prenosi RTCG.

- Ja ću se dodatno konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i ta odluka će biti doneta ubrzo, narednih dana - kazao je Milatović novinarima u Vili Gorica.

Podsetio je da je Ustavom propisano da se inauguracija dešava polaganjem zakletve pred poslanicima.

- Moj cilj je da taj dan bude svečan čin, dan pomirenja i da pošaljemo poruku jedne jednakije Crne Gore - naveo je Milatović.

Kazao je i da Pokret Evropa sad još uvek nije doneo odluku da li će na vanrednim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji. Političku snagu su kako kaže, pokazali na lokalnim i predsedničkim izborima.

- Pokazali smo da imamo važnu političku ulogu u Crnoj Gori. Cilj nastupa na parlamentarnim izborima je taj da Crna Gora dobije stabilnu vladu koja će biti reformska i evropska koja će meni kao predsedniku pomagati na putu ka EU i odluka će biti donesena u tom smeru - zaključio je Milatović.

- Ali zasigurno da je Otvoreni Balkan puno bolje rešenje nego zatvoreni Balkan na putu ka našem punopravnom članstvu u EU - zaključio je Milatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.