Makron danas u Strazburu o smernicama francuskog predsedavanja EU

Izvor: Beta, 19.Jan.2022, 08:43

Makron danas u Strazburu o smernicama francuskog predsedavanja EU

Predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) danas će u Evropskom parlamentu predstaviti smernice i ciljeve francuskog šestomesečnog predsedavanja Savetom Evropske unije (EU) i to će biti prilika da se visoko uzdigne značaj EU manje od tri meseca od predsedničkih izbora u Francuskoj.Njegov govor u Strazburu pažljivo će pratiti Brisel i druge zemlje članice EU, pošto će se francuski predsednik obratiti u ime svih 27 zemalja Unije, navela je Jelisejska palata.Makron će tokom govora pomenuti ono što je već detaljno izneo 9. decembra, a ideja vodilja je jačanje evropskog suvereniteta, saopštilo je njegovo okruženje.Francuski predsednik će izraziti nadu da će brzo i konkretno doći do rezultata o rešavanju nekoliko pitanja, kao što su minimalna plata, porez na ugljenik i reforma šengenskog prostora u cilju bolje borbe protiv neregularne migracije.Makron će pomenuti "jedinstveni put Evrope" koja treba da bude snaga stabilnosti u "turbulentnom medjunarodnom kontekstu" posebno oboleženom napetostima izmedju Rusije i Ukrajine na granicama EU, dodali su isti izvori.Ocenjuje se da će Makronov govor imati i veliku nacionalnu dimenziju, jer je u anketama javnog mnjenja u Francuskoj veliki favorit na predsedničkim izborima zakazanim u aprilu, iako još zvanično nije kandidovan, prenela je agencija Frans pres.Francuski predsednik, na vlasti od maja 2017. godine, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron danas u Strazburu o smernicama francuskog predsedavanja EU

Izvor: Danas, 19.Jan.2022

Predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) danas će u Evropskom parlamentu predstaviti smernice i ciljeve francuskog šestomesečnog predsedavanja Savetom Evropske unije (EU) i to će biti prilika da se visoko uzdigne značaj EU manje od tri meseca od predsedničkih izbora u Francuskoj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.