Loznica: Ministarka poljoprivrede uručila ključeve novih kuća

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loznica: Ministarka poljoprivrede uručila ključeve novih kuća

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, uručili su danas ključeve šest novih kuća za neke od najugroženijih porodica iz Banje Koviljače i Tršića, koje su ostale bez svojih domova u prošlogodišnjim poplavama.

Ključeve su dobile porodice Predraga Stefanovića, Dobrivoja Jovanovića, Vladimira Maksimovića, Zdravka Vasiljevića, Rada Tadića i Nade Vićić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Želim da ove porodice iskoriste nove kuće na najbolji način, da u njima budu sigurni i bezbedni, ali i da nikada više ni oni ni mi nemamo onakve poplave kakve su bile u maju. Hvala Evropskoj uniji na pomoći u ime Vlade Srbije i grada Loznice - rekla je ministarka uručujući ključeve porodici Jovanović.

Evropska unija obezbedila je 330.000 evra za obnovu oštećenih kuća za 30 porodica u Loznici, a prema rečima Oskara Benedikta, osim novca za obnovu privatnih kuća, EU je do sada obezbedila i 460.000 evra za ugrožena poljoprivredna domaćinsta, mala i mikro preduzeća koja su u majskim poplavama pretrpela ogromne štete.

- U Loznici imamo devet izgrađenih i 20 rekonstuisanih kuća. U kućama je nov nameštaj, kreveti, frižideri, veš-mašine i ostala oprema. Ukupan iznos pomoći EU Srbiji je više od 160 miliona evra – kazao je Benedikt.

Ministarka je sa šefom Delegacije EU i gradonačelnikom Loznice, prethodno prisustvovala prvoj raspodeli semena za prolećnu setvu koju je EU obezbedila za oko 900 poljoprivrednika.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.