Loše vesti za Ruse: Upravo su se saglasili

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 12:16

Loše vesti za Ruse: "Upravo su se saglasili"

Evropska unija odobrila je danas 13. paket sankcija Rusiji, saopštilo je belgijsko predsedništvo EU na platformi Iks (Tviter).

"Ambasadori EU su se upravo saglasili, načelno, o 13. paketu sankcija povodom ruske agresije na Ukrajinu. Ovo je jedan od najširih paketa koji je odobrila EU", navela je Belgija.

U novom paketu će blizu 200 entiteta i pojedinaca biti dodato na listu, ali nema novih mera protiv određenih sektora. Ovim povodom oglasio se i Žozep Borelj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šef diplomatije Evropske unije.

"Imamo dogovor o 13. paketu. Dodali smo blizu 200 osoba i entiteta u naš paket, pa je na crnoj listi EU više od 2.000 ljudi. Sa ovim paketom, preuzimamo mnogo jače akcije protiv entiteta koji su umešani u zaobilaženje sankcija, kao i u vojne sektore", istakao je Borelj na platformi Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU načelno odobrila novi paket sankcija Rusiji

Izvor: Danas, 21.Feb.2024

Evropska unija (EU) načelno je odobrila danas novi paket sankcija protiv Rusije, kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine, saopštilo je belgijsko Predsedništvo EU.

Nastavak na Danas...

EU uvela trinaesti paket sankcija Rusiji

Izvor: Danas, 21.Feb.2024

Evropska unija (EU) danas je uvela 13. paket sankcija Rusiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.