Linta: Neka Hrvatska objavi nacionalnu pripadnost nestalih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 14:16

Linta: Neka Hrvatska objavi nacionalnu pripadnost nestalih

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas licemernom izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića kako Srbija, pre ulaska u Evropsku uniju, mora otkriti gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih hrvatskih boraca i civila.

"Za Milanovića pitanje nestalih nije ljudsko, već pre svega političko pitanje koje je u funkciji napada na Srbiju", navodi se u Lintinoj izjavi za javnosti i dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hrvatska godinama politizuje pitanje nestalih s ciljem da opravda laž o takozvanoj velikosrpskoj agresiji.

Linta je podsetio da zvanični Zagreb godinama govori o 1.869 nestalih građana Hrvatske, ali vešto krije nacionalnu strukturu nestalih lica, jer više od 1.100 nestalih su Srbi, a manje od 800 Hrvati.

On je napomenuo da u Hrvatskoj i danas postoje na desetine poznatih grobnih mesta sa posmrtnim ostacima više od 150 ubijenih srpskih boraca i civila koji se ne ekshumiraju jer nema političke volje, a da se u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu nalazi oko 900 ekshumiranih tela čiju identifikaciju hrvatska strana opstruiše jer više od 500 su tela stradalih Srbi.

"Srbija treba da traži da Hrvatska konačno objavi nacionalnu pripadnost 1.869 nestalih građana s ciljem da se spreči dalja manipulacija zvaničnog Zagreba sa rešavanjem pitanja nestalih lica", istakao je Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Linta: Zatražiti da Zagreb objavi nacionalnu strukturu nestalih

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Apr.2021

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da Srbija treba da traži da Hrvatska konačno objavi nacionalnu pripadnost 1.869 nestalih građana s ciljem da se spriječi dalja manipulacija zvaničnog Zagreba rješavanjem pitanja nestalih lica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.