Linta: Iz EU nema osude zbog reagovanja Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Iz EU nema osude zbog reagovanja Hrvatske

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas neprihvatljivom činjenicu da Evropska unija nije javno osudila odluku većine hrvatskih poslanika da u parlamentu održe minut tišine za pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

"Takođe, neprihvatljivo je da Evropska unija nije osudila sramnu izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je samoubistvo Slobodana Praljka duboko u srce pogodilo hrvatski narod", dodaje se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pisanoj izjavi Linte.

On je istakao da su svojim anticivilizacijskim činom javne podrške Slobodanu Praljku, Hrvatski sabor, Kolinda Grabar Kitarović i ostali hrvatski zvaničnici duboko uvredili srpske i bošnjačke žrtve koje su stradale zbog zločinačke politike stvaranja etnički čiste Velike Hrvatske.

"Ovo je još jedan dokaz da Evropska unija vodi politiku dvostrukih standarda prema zapadnom Balkanu. Da je kojim slučajem bilo obrnuto i da su Skupština Srbije i predsednik Aleksandar Vučić odali počast nekom srpskom generalu koji je izvršio samoubistvo nakon pravosnažne osuđujuće presude, razni funkcioneri Evropske unije bi odmah osudili taj čin i govorili kako se Srbija tobože nije suočila sa zločinima iz prošlosti", dodao je Linta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Linta: Iz EU nema osude zbog reagovanja Hrvatske

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas neprihvatljivom činjenicu da Evropska unija nije javno osudila odluku većine hrvatskih poslanika da u parlamentu održe minut tišine za pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka...- Takođe, neprihvatljivo je da Evropska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.