Linta: Hrvatska zloupotrebljava članstvo u EU

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Hrvatska zloupotrebljava članstvo u EU

Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije je osudio provokativne izjave hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića.

On je osudio i izjave dvojice Oreškovićevih potpredsednika Tomislava Karamarka i Bože Petrova čiji je cilj ucenjivanje Srbije na putu evropskih integracija.

"Očigledno je da Hrvatska zlupotrebljava članstvo u Evropskoj uniji jer pokušava da sebe predstavi kao žrtvu, a Srbiju kao agresora i zločinačku stranu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanskom ratu 1991.-1995. godine", navodi se u saopštenju.

Linta, takođe, smatra skandaloznom činjenicu da Hrvatska traži od Srbije da isporuči Vojislava Šešelja Haškom tribunalu, gde mu se očekuje izricanje presude 31. marta.

Linta podseća Oreškovića, Karamarka i Petrova da je glavni krivac za rat na području bivše Jugoslavije proustaška politika režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje hrvatske države bez, ili sa što manje Srba.

"Taj cilj se mogao ostvariti samo ratom, zločinima, otimanjem, pljačkom i paljenjem srpske imovine i etničkim čišćenjem srpskog stanovništva. Vrhunsko je licemjerje da Hrvatska sebi daje za pravo da drži lekcije Srbiji, a istovremeno slavi proterivanje 500.000 Srba iz Krajine i hrvatskih gradova, ne vrši ekshumaciju srpskih žrtava sa poznatih grobnih mesta, veliča ratne zločince i ustaše smatra borcima za hrvatsku slobodu protiv srpskog centralizma", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.