Lideri Velike Britanije i Madjarske razgovarali o uvodjenju embarga na rusku naftu

Izvor: Beta, 27.Maj.2022, 22:26

Lideri Velike Britanije i Madjarske razgovarali o uvodjenju embarga na rusku naftu

Premijeri Velike Britanije i Madjarske Boris Džonson i Viktor Orban razgovarali su o mogućem uvodjenju naftnog embarga protiv Rusije, saopštila je danas kancelarija britanskog premijera."Džonson je priznao da će se neke zemlje naći u teškim okolnostima pokušavajući da se snabdeju energijom, ali je izrazio nadu da će EU doneti šesti paket sankcija zbog kritične važnosti što bržeg okončanja rata u Ukrajini", navodi se u saopštenju.Džonson je takodje naglasio potrebu da se nastavi maksimalan ekonomski pritisak na Rusiju, prenosi TASS.Dva lidera složila su se da je obezbedjivanje energetske bezbednosti i unutrašnje stabilnosti u Evropi od vitalnog značaja i da će beskrajni rat u Ukrajini samo dovesti do još više patnje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Orban Džonsonu: Spremni smo da sarađujemo, ali ne i da rizikujermo svoju energetsku bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 08:34

Premijer Mađarske Viktor Orban razgovarao je telefonom sa svojim britanskim kolegom Borisom Džonsonom o "zabrinjavajućoj" situaciji u Ukrajini, izjavio je danas Orbanov predstavnik za medije, Bertalan Havasi...Orban je potvrdio da je Mađarska spremna, kao i uvek, da učestvuje u antiratnim naporima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.