Lideri Evropske unije prekinuli sastanak bez rezultata, nastavljaju u utorak

Izvor: Beta, 01.Jul.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri Evropske unije prekinuli sastanak bez rezultata, nastavljaju u utorak

Lideri Evropske unije su danas oko podneva bez rezultata prekinuli svoj sastanak u Briselu o izboru čelnika EU.Planiraju da se ponovo sastanu u utorak ujutro kako bi pokušali da nadju izlaz iz zastoja o kadrovskim rešenjima.Predstavnik predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska objavio je danas da je Tusk "prekinuo sastanak i nastavak sazvao za sutra u 11 sati". Lideri su zasedali duže od 18 sati da bi pokušali da imenuju pet kandidata koji će voditi glavne institucije EU u narednih pet godina.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Samit EU: Timermans ipak možda na čelu EK, a umesto Federike Mogerini Bugarka Gabriel

Izvor: Beta, 01.Jul.2019

Šefovi država ili vlada zemalja Evropske unije su danas oko podneva bez rezultata prekinuli svoj sastanak u Briselu o izboru čelnika EU, planirajući da se ponovo sastanu u utorak, dok su izvori na tom zasedanju su preneli da su ojačali izgledi da socijalista Frans Timermans ipak postane predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.