Le Pen: Ne finansira me Rusija

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Ne finansira me Rusija

11.06.2015. -

Liderka francuske partije „Nacionalni front“ Marin le Pen negirala je optužbe jednog poslanika Evropskog parlamenta da njena partija, navodno, dobija finansijska sredstva od ruske Vlade.

„Ne krijemo da je ’Nacionalni front‘ dobio kredit od jedne ruske banke. Ali nas, za razliku od vas, niko ne može da kupi“, odgovorila je Le Penova poslaniku na plenarnoj sednici u Strazburu.

Evropski parlament je na sednici usvojio rezoluciju, koja nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << zakonski karakter, o odnosima EU i Rusije, kojom se, između ostalog, poziva Evropska komisija i zemlje EU da stvore mehanizam „prikupljanja, praćenja i razmene informacija“ o mogućoj finansijskoj, političkoj i tehničkoj pomoći Rusije političkim partijama i drugim organizacijama u EU.

U dokumentu piše da će ovakav mehanizam omogućiti da se ne samo proceni stepen uticaja Rusije na politički život i javno mnjenje u zemljama EU i državama-učesnicima programa „Istočno partnerstvo“, već i da se preduzmu odgovarajuće mere za suprotstavljanje toj pojavi.

Rezolucijom se predlaže da Evropska komisija napravi projekat direktive EU kojom bi se zabranilo finansiranje političkih partija u zemljama zajednice od strane „spoljno-političkih i ekonomskih subjekata“.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Marina le Pen: Ne finansiraju nas Rusi

Izvor: Danas, 11.Jun.2015

Pariz - Predsednica francuske partije Nacionalni front Marina le Pen odbacila je juče optužbe jednog poslanika Evropskog parlamenta da njena partija, navodno, dobija finansijska sredstva od ruske Vlade..."Ne krijemo da je Nacionalni front dobio kredit od jedne ruske banke. Ali nas, za razliku od vas,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.