Lavrov: SAD čine sve da spreče alijansu Rusije i Evropske unije

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD čine sve da spreče alijansu Rusije i Evropske unije

SAD čine sve da spreče potencijal alijanse Rusije i Evropske unije, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Stvara se utisak da se Rusija našla na udaru kao u savremenom svetu danas najaktivniji eksponent nezavisnog stanovišta, zemlja koja smatra nezavisnu politiku svojim prirodnim pravom. Ta linija, odbrane vlastite ekskluzivnosti, naravno, ne uklapa se sa bilo čijim pretenzijama", rekao je Lavrov.

"Mnogi analitičari u Rusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropskoj uniji pa čak i u SAD ističu da Amerikanci pokušavaju da spreče potencijal alijanse Rusije i EU, pre svega u cilju sopstvenog globalnog liderstva", rekao je Lavrov na sednici ruskog Saveta za spoljne poslove, javio je Interfaks a preneo Glas Rusije.

Lavrov je naglasio da Zapad geopolitiku smatra svojim preimućstvom i čini sve kako bi što više kontrolisao prostor u blizini granice Ruske Federacije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD smeta alijansa Rusije i EU"

Izvor: B92, 04.Jun.2014

Moskva -- SAD čine sve da spreče potencijal alijanse Rusije i Evropske unije, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov..."Stvara se utisak da se Rusija našla na udaru kao u savremenom svetu danas najaktivniji eksponent nezavisnog stanovišta, zemlja koja smatra nezavisnu politiku svojim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.