Lavrov: Rusija sprovodi nezavisnu i pragmatičnu spoljnu politiku

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija sprovodi nezavisnu i pragmatičnu spoljnu politiku

O nastavku dijaloga sa Rusijom govori se i u SAD i EU, Moskva se nada da će ovaj stav preći u konkretne korake, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Rusija sprovodi nezavisnu i pragmatičnu spoljnu politiku, braneći nacionalne interese i razvijajući ravnopravnu saradnju sa svima onima koji pokazuju odgovarajuću spremnost. Pristup koji pokreće Rusija za rešavanje ključnih savremenih pitanja na osnovu kolektivnog delovanja, na osnovu poštovanja međunarodnog prava, prihvata sve veći broj država“, rekao je Lavrov u razgovoru sa studentima i predavačima Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je dodao da će Rusija „nastaviti da promoviše pozitivan program koji gleda u budućnost u odnosu na sve partnere, uključujući SAD i Evropsku uniju“.

„O potrebi za povratkom poverenja i nastavkom dijaloga sa Rusijom danas govore i Vašington i evropske prestonice. Delimo takav stav koji će se, nadamo se, ostvariti i u praksi“, rekao je šef ruske diplomatije.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Kijev sabotira Minske sporazume

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2017

Moskva se nada da će partneri iz „normandijskog formata“ i SAD zaustaviti pokušaje Kijeva da sabotira Minske sporazume, rekao je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.. . „Nadamo se da će naši partneri iz ’normandijskog formata‘, kao i SAD, zaustaviti pokušaje Kijeva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.