Lavrov: Rusija spremna da normalizuje odnose sa Evropskom unijom, ali na osnovu jednakosti

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2021, 11:25

Lavrov: Rusija spremna da normalizuje odnose sa Evropskom unijom, ali na osnovu jednakosti

Rusija je spremna da normalizuje odnose sa Evropskom unijom, ali na osnovu jednakosti, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Još jednom smo potvrdili spremnost da normalizujemo odnose sa Evropskom unijom na shvatanju da ćemo sarađivati na osnovu jednakosti, uzajamnog poštovanja, tražeći ravnotežu interesa, a ne na osnovu jednostranih radnji i preduslova“, rekao je Lavrov .
Odnosi između Ruske Federacije i zapadnih zemalja pogoršali su se zbog situacije u Donbasu i oko Krima, koji je ponovo ujedinjen sa Rusijom nakon referenduma. Zapad je potom uveo Rusiji sankcije, a Moskva je potom uzvratila, više puta naglasivši da je kontraproduktivno razgovarati s njom jezikom sankcija.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.