Lavrov: Evropska unija u histeriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2013, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Evropska unija u histeriji

06.12.2013. -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov smatra da je odbijanje Ukrajine da potpiše sporazum o pridruživanju Evropskoj uniji izazvalo histeriju kod nekih Evropljana. U kuloarima ministarske sednice OEBS-a Lavrov je izjavio: „Ukrajina, koristeći svoje suvereno pravo, odlučila je da u datom trenutku ne potpisuje sporazum, pošto su ukrajinski stručnjaci shvatili da od njega nemaju koristi. Ruski stav po tom pitanju je veoma jednostavan i osnovan na priznanju suverenog izbora Ukrajine“.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Ukrajina sama da bira svoj put"

Izvor: B92, 06.Dec.2013

Moskva -- Ukrajina treba sama da odluči kuda će ići i šta će činiti, a prisustvo stranih političara na demonstracijama je nedopustivo, izjavio je Dmitrij Medvedev..."Nama nije svejedno šta se tamo događa, to nam je bliska zemlja. Pored toga, Ukrajina je za nas važan trgovinski partner, kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.