Lavrov: EU treba da obustavi geopolitičke igre i ujedini se s Rusijom
protiv terorizma

Izvor: Blic, 24.Mar.2016, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: EU treba da obustavi geopolitičke igre i ujedini se s Rusijom protiv terorizma

Evropska unija trebalo bi da obustavi svoje "geopolitičke igre" i da se ujedini s Rusijom u borbi protiv terorizma, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov dan nakon terorističkih napada u Briselu gde je stradalo 34 i ranjeno više od 200 ljudi.

"Zaista se nadam da će Evropa staviti na stranu geopolitičke igre i da će se ujediniti (sa Rusijom) kako teroristi ne bi preuzeli kontrolu nad našim zajedničkim kontinentom", rekao je Lavrov na početku razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s nemačkim kolegom Frank-Valterom Štajnmajerom koji se nalazi u poseti Moskvi.

Evropa se suočava s bezbednosnom krizom posle terorističkih napada u Briselu i četiri meseca ranije napada u Parizu gde je stradalo 130 i povredjeno više od 350 ljudi.

Izjava ruskog ministra dolazi i usled međunarodnog diplomatskog pritiska da se reši sirijska kriza i indirektnih pregovora zaraćenih strana započetih krajem februara u evropskom sedištu UN u Ženevi.

"Lično mislim da predsednik Bašar el Asad neće biti prihvaćen u svom narodu posle 250.000 mrtvih i 12 miliona izbeglih", rekao je Štajnmajer.

Nemaćki ministar će se kasnije danas sastati i s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom s kojim će razgovarati o situaciji na istoku Ukrajine i rešavanju sirijske krize.

Američki državni sekretar Džon Keri takođe je stigao u Moskvu, a predviđeni razgovori s Lavrovom i Putinom o istim temama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.