Lajen Italiji: EU pozajmila novac od svoje dece za vaš oporavak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 10:04

Lajen Italiji: EU pozajmila novac od svoje dece za vaš oporavak

"Evropska Unija po prvi put pozajmljuje novac od svoje dece,a pozajmicu ne uzimamo da bi danas potrošili više, već da bi investirali u projekte koji će doneti korist budućim generacijama” poručila je predsjednica Evropske Komisije Ursula Von der Lajen Italiji, uz poziv na odgovornost prema trošenju sredstava koja je EU izdvojila za oporavak zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle epidemije kovida.

Prema pisanju nemačke štampe, koju prenosi italijanski dnevni list “Linkijesta”, ova poruka predsednice Evropske Komisije upućena Italiji na trodnevnom skupu u Rimu gde se razgovaralo o obnove zemlja posle pandemije Covida19, je “upozorenje da se neće tolerisati kašnjenje, nedostatak reformi i neizvesnost u pogledu trošenja 173 milijardi eura koliko je EU odobrila Italiji za ekonomski oporavak.

Von Der Lajen je takođe naglasila neophodnost reforme birokratskog aparata, zapošljavanja mladih i zena i mere protiv organizovanog kriminala, kao kljucne tačke programa oporavka, koje EU očekuje od Italije.

“Naša slavna lukavost, naša sposobnost da se velika obećanja uvek odgađaju za datum koji će tek biti određen, neće biti dovoljna da EU ostane dobronamerna kad dođe vreme da odluče hoće li nam verovati ili ne”, zaključuje list “Linkjesta”, u redakcijskom komentaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fon der Lajen poručila Italiji: EU pozajmila novac OD SVOJE DECE da biste se vi oporavili

Izvor: Blic, 16.Jun.2020

"Evropska Unija prvi put pozajmljuje novac od svoje dece, a pozajmicu ne uzimamo da bi danas potrosili više, vec da bi investirali u projekte koji ce doneti korist buducim generacijama", poručila je predsednica Evropske Komisije Ursula fon der Lajen Italiji, uz poziv na odgovornost prema trošenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.