Lajčak i Kurti dogovorili novi sastanak u okviru dijaloga?

Izvor: B92, 28.Avg.2023, 21:40

Lajčak i Kurti dogovorili novi sastanak u okviru dijaloga?

zaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Bledu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Oni su pričali o novom sastanku u okviru dijaloga.

"Imao sam važan sastanak sa premijerom Kurtijem na Bledu. Naša primarna tema bila je priprema sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga u septembru, sa fokusom na normalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa i primenu plana EU od 3. juna", napisao je Lajčak na društvenoj mreži X.

Lajčak je na svom nalogu na mreži X prethodno objavio da se na marginama sastanaka u Bledu danas sastao i sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem. ''Pričali smo o dinamičnom razvoju Crne Gore.

"EU ima jasna očekivanja od buduće vlade da će ostati na kursu i da će udvostručiti napore na evropskom putu'', poručio je izaslanik EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.