Lajčak danas u Beogradu

Izvor: Blic, 21.Sep.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak danas u Beogradu

Specijalni izaslanik EU i potpredsednik slovačke Vlade Miroslav Lajčak boraviće danas u poseti Srbiji gde će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Kako je najavila Pres služba predsednika Srbije, Lajčaka će primiti predsednik Tomislav Nikolić.

Iz Vlade Srbije najavljeno je da će sa Lajčakom razgovarati i predsednik Vlade Ivica Dačić, kao i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Lajčak, koji obavlja i dužnost šefa slovačke diplomatije, sastaće se i sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Lajčak će, kako je najavljeno, učestvovati i na Drugom Beogradskom bezbednosnom forumu, na kome će danas, drugog dana skupa, uvod u jutarnje diskusije dati predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Drugi Beogradski bezbednosni forum, koji su zajednički organizovali Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, okuplja oko 70 svetskih i domaćih zvaničnika, nezavisnih eksperata koji se bave bezbednosnim, spoljnopolitičkim i ekonomskim temama od regionalnog i globalnog značaja.

Tema ovogodišnjeg foruma je "Suočavanje sa krizom: izazovi za demokratiju i bezbednost".

Povezane vesti: Tadić razgovarao sa Dzurindom Grubješić: Šanse za datum pregovora u decembru minimalne Lajčak sutra u Beogradu U Briselu sutra počinju pripreme za pregovore Srbije sa EU Lajčak: Odluku o članstvu Srbije će doneti sve članice EU
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak: Stolica u EU vas čeka

Izvor: Studio B, 21.Sep.2012

Speciljani izaslanik EU i potpredsednik slovačke Vlade Miroslav Lajčak poručio je danas da nema bolje i pozitivnije perspekitive za zemlje zapadnog Balkana da postanu deo EU i NATO-a, ako to žele...Lajčak će učestvovati i na Drugom Beogradskom bezbednosnom forumu - Čeka vas prazna stolica u EU....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.