Lajčak: Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira i evropske perspektive

Izvor: Beta, 20.Jan.2023, 19:11

Lajčak: Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira i evropske perspektive

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas u Beogradu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao odgovoran pristup i spremnost da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive Srbije.Posle sastanka Lajčaka i predstavnika SAD, Francuske, Nemačke i Italije sa Vučićem, Lajčak je rekao da je razgovor bio "veoma intenzivan i težak, ali iskren i otvoren"."Rezultat je da smo ohrabreni. Predsednik Vučić je demonstrirao odgovoran pristup i spremnost da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive Srbije. Za nas, puna primena dogovora o Zajednici srpskih opština je ključni element za stabilnost", kazao je Lajčak.Naveo je da EU, SAD, Francuska, Nemačka i Italija "ostaju uvereni" da je francusko-nemački plan za Kosovo, koji je predstavljen u septembru i o kojem su danas razgovarali, "najbolji način za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i za evropsku integraciju regiona"."Naš rad će biti nastavljen bez odlaganja", dodao je Lajčak.Vučić je danas razgovarao sa Lajčakom, specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, spoljnopolitičkim savetnicima francuskog predsednika i nemačkog kancelara, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, i diplomatskim savetnikom premijerke Italije Frančeskom Talom.Oni su ranije danas u Prištini razgovarali sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, posle čega je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lajčak: Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira i evropske perspektive

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je odgovoran pristup i spremnost da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive Srbije, smatra Miroslav Lajčak.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.