Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 21:55

Lajčak: Ekonomska saradnja jedan od stubova EU

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se na prvom "fizičkom" sastanku u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine razgovaralo o pitanjima nestalih, raseljenih kao i o ekonomskim odnosima.
"Zadovoljan sam što su nakon današenje početne razmene pozicija oba lidera dogovorila da rade intenzivno na ekspertskom nivou već sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Briselu", rekao je Miroslav Lajčak, nakon sastanka Aleksandra Vučića sa Avdulahom Hotijem u Briselu.

Miroslav Lajčak naglašavda da pitanja nestalih i raseljenih imaju simboličan karatketr kada je reč o pomirenju, ali i da je to vrlo "stvarna tema" za porodice koje žive u neizvesnosti decenijama.
On naglašava da je ključno da se radi sa međunarodnim Crvenim krstom na rešavanju preostalih slučajeva i zatvaranju ovog pitanja.
Kada je reč o drugoj temi, ekonomskoj saradnji, Lajčak naglašava da je to "jedan od stubova EU".
"Intenziviranje ekonomske saradnje znači puno korišćenje ekonomskih potencijala Kosova i Srbije, stvarnje novih radnih mesta i poboljšanje uslova za život građna", poručio je Lajčak.
Lajčak je zahvalio obema stranama na dolasku u Brisel i angažovanju u dijalogu.
Specijalni predstavnik je najvio sledeći sastanak na visokom političkom nivou za početak septembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak: Razgovarano o nestalim, raseljenim i ekonomskim odnosima

Izvor: Blic, 16.Jul.2020

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se na prvom fizičkom sastanku nastavka dijaloga Beograda i Prištine razgovaralo o pitanjima nestalih i raseljenih, kao i o ekonomskim odnosima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.