Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: EU treba da nastavi politiku otvorenih vrata prema zemljama zapadnog Balkana

PODGORICA - Slovački ministar spoljnih i evropskih poslova, Miroslav Lajčak, izjavio je da je neophodno nastaviti sa politikom otvorenih vrata prema zemljama zapadnog Balkana i da EU i u narednom periodu treba da šalje jasne poruke o kredibilnosti te politike.

Lajčak je sinoć, za televiziju Crne Gore, istakao da je nastavak politike otvorenih vrata EU veoma važan, posebno zbog zemalja koje su u tranziciji, kako bi imale jasnu perspektivu članstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Parlamentarni bojkot crnogorske opozicije, u ovoj fazi evropskih integracija ne može uticati na taj proces, smatra Lajčak.

On je izrazio uvjerenje da Crna Gora ima zrelosti i kapacitet da i sadašnju situaciju prevaziđe sama, bez pomoći sa strane.

Lajčak očekuje nastavak ubrzanog tempa ratifikacije protokola o pristupanju Crne Gore NATO, u skladu s unutrašnjom parlamentarnom dinamikom zemalja članica Alijanse.

(Tanjug, RTCG)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.