LGBT: Ne želimo da budemo uslov za EU

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2013, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LGBT: Ne želimo da budemo uslov za EU

Gej lezbejski info centar zahteva da se prekine s praksom da se preko LGBT populacije uslovljava ulazak Srbije u Evropsku uniju, jer takva praksa ne donosi rezultate, već samo doprinosi povećanju homofobije i animoziteta prema LGBT populaciji u Srbiji, saopšteno je danas iz Centra.

LGBT populacija u Srbiji ne podržava zahtev Jelka Kacina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin je za magazin "Kord" objasnio da je jedan od ključnih zahteva za srpske institucija da omoguće održavanje Gej parade, kao i da bezbednosni rizik više neće biti opravdanje za njeno ne održavanje.

 

"Zbog takvih izjava LGBT populacija se obeležava kao krivac za neulazak Srbije u EU.

 

Pročitajte još:

* Brisel insistira na Gej paradi

Zahtevamo od Jelka Kacina i drugih EU zvaničnika da bolje razmisle kada sledeći put budu davali izjave o posledicama koje te izjave imaju", poručuje se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.