LDP: Dogovor šminka za EU

Izvor: S media, 03.Dec.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Dogovor šminka za EU

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da od dogovor sa Prištinom o integrisanoj kontroli prelaza na Kosovu "nema konkretne koristi" osim činjenice da se time "šminka" politika kako bi se "nevešto zavarala" EU prilikom izjašnjavanju o statusu kandidata.

"Ovakav dogovor bi trebalo da prati olakšanje, ali mi nemamo pravo na takvo samozavaravanje. Zabrinut sam zbog toga što taj dogovor nije proizvod jedne jasne politike, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nužde koja je bila karakteristična i za Miloševićev način upravljanja Srbijom, koji je završio katastrofom", rekao je Jovanović Tanjugu.

Socijalisti KiM podržali dijalog Beograda i Prištine

Liht: Dogovor o carini put ka miru

Janjić: Status kandidata posle uklanjanja barikada

On je naglasio da taj dogovor neko treba da sprovede, navodeći da onaj ko ga je potpisao "prvo nije znao da ga je potpisao, a sada ne može da kaže šta je potpisao".

"U svakom slučaju, ovo mora pratiti pitanje odgovornosti onih koji su mesecima u Beogradu vodili politiku koja je krizu odnosa Srba i Albanaca produbljivala, a odnos Srbije i Evrope kompromitovala do mere da mi praktično danas gubimo pravo na evropsku budućnost", smatra lider liberala.

On je mišljenja da je to rezultat čitavog niza političkih grešaka, koje su prevelike da bi bile rešene "Stefanovićevim neuverljivim potpisom u Briselu".

"To je problem dogovora koji ne prati politika. Zvaničnu politiku zemlje još uvek obavezuje rezolucija koja je usvojena u parlamentu u julu ove godine", napomenuo je Jovanović i naglasio da zato smatra da od dogovora nema konkretne koristi, osim činjenice da se "šminka i zavarava" EU pri izjašnjavanju o statusu kandidata.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.