SAV BEZOBRAZLUK PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Kurti navodno još uvek nije odlučio da li će ići na sastanak sa Vučićem u Brisel

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 18:30

SAV BEZOBRAZLUK PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Kurti navodno još uvek nije odlučio da li će ići na sastanak sa Vučićem u Brisel

I pored svih poziva na deeskalaciju, Kurti i dalje samo doliva ulje na vatru, ovo je samo jedna u nizu provokacija.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da još još nije odlučio o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon najava Evropske unije da će njih dvojica biti pozvana na dijalog u Brisel sledeće nedelje.

Kurti je sa Prespanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << foruma izjavio da će na vreme odgovoriti šefu diplomatije EU Žozepu Borelju, kada dobije poziv.

- Još nisam odlučio, ali ću u dogledno vreme odgovoriti gospodinu Borelju, jer taj sastanak nije večeras, već sledeće nedelje - rekao je Kurti.

Borelj je u četvrtak najavio da će pozvati Kurtija i Vučića na sastanak sledeće nedelje u Briselu, a taj susret je opisao kao poziv na "upravljanje krizom" nakon tenzija na severu KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurti: Još nisam odlučio

Izvor: B92, 16.Jun.2023

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da još još nije odlučio o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem...Kurti je sa Prespanskog foruma izjavio da će na vreme odgovoriti šefu diplomatije EU Žozepu Borelju, kada dobije poziv, prenela je "Koha"..."Još...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.