LAKŠI ŽIVOT: Uvedena prva invalidska kartica koja važi širom EU

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Jan.2024, 14:43

LAKŠI ŽIVOT: Uvedena prva invalidska kartica koja važi širom EU

Poslanici EU složili su se u četvrtak (11. januara) oko svog stava za prvu invalidsku karticu širom EU koja ima za cilj da garantuje minimalni standard podrške osobama sa invaliditetom širom Evrope.

 
Oko 87 miliona ljudi u Evropi živi sa nekim oblikom invaliditeta i redovno se susreću sa preprekama kada putuju ili posećuju drugu državu članicu jer njihov status invaliditeta nije jednako priznat širom EU.
 
Odbor za javno zdravlje u Evropskom parlamentu u četvrtak je jednoglasno odobrio svoj stav o novoj direktivi, kojom se uvodi invalidska kartica EU i ažurira Evropska parking kartica za osobe sa invaliditetom....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.