Kurti provocira pred dijalog: @Kazne za ratne zločince i pravda za žrtve@

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 16:20

Kurti provocira pred dijalog: @Kazne za ratne zločince i pravda za žrtve@

Uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, izaslanik EU Miroslav Lajčak najpre "minirao" ZSO, da bi potom u istom maniru nastavio Aljbin Kurti.

Premijer tzv. Kosova optužio je srpske snage da su spalile sela u okolinu Vučitrni, nasilno proterale stanovnike i navodno streljale 116 civila.

On je pozvao danas na svom Fejsbuk profilu pravosudni sistem tzv. Kosova da deluju kako bi rasvetlili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istinu i kako bi ratni zločinci dobili zasluženu kaznu.

"Ratni zločini nisu ni propisani ni zastareli. Muke našeg naroda zauvek su natopljene. Neka je vječna pamjat svim mučenicima i mučenicima slobode!", napisao je Kurti povodom slučaja koji se dogodio na današnji dan 1999. godine, optužujući srpske snage da su spalile sela u okolinu Vučitrna, nasilno proterale stanovnike i navodno streljale 116 civila.

Kurti je "podgrevanje" ovog slučaja završio porukom:

"Krv prolivena za slobodu se nikad ne vraća, kao što se zločini Srbije na 'Kosovu' ne mogu vratiti".

Da podsetimo, sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, počinje večeras u 18 časova u Briselu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.